Rögtön odaugrom mikor felkiált -Te jó ég, jól vagy? - mosolygok rá és némi aggodalom is tükröződik a szememben. Jobb híján leülök vele szemben török ülésben és hallgatom amiket mondd, közben meg mosolygok -Iszonyatosan aranyos, amikor nem találod a szavakat, komolyan mondom! És az sem baj, ha kinevettél...amilyen "jó" formában vagyok nem is csodálkoznék rajta. - mondom halkan, majd ismét a szemébe nézek -Neked is meg lehet rólam a véleményed. Itt egy tanár, aki totál zavarban van, pedig csak egy diákjával kommunikál...tiszta őrült. - mosolyodom el halványan és az arcát fürkészem, hogy mit mond. Nem kell csendben maradnod! Sőt...igazából örülnék, ha mondanál valamit, akármit a kialakult helyzetben, mert kimondottan kínosan érzem magam ebben a szituban. Komolyan...ilyen velem még az életben nem történt. Talán nem nekem való az a tanári pálya... - gondolkodom el.Közben a térdemen van a kezem, a kézfejem lelóg, így néha néha hozzáérek az övéhez. Bele is borzongok rendesen, pedig szinte alig érünk egymáshoz. -Na jó...csináljunk valamit, mert ez így nagyon nem lesz jó, ha itt ülök veled szemben és nézlek...mert....mindegy hagyjuk is! - legyintek egy aprót és azon kapom magam, hogy már megint össze vissza beszélek....
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Szer. Feb. 19, 2014 12:34 pm
" Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben. "
Mikor félig hátat fordít és elkezdi elmagyarázni a helyzetet, akkor végre sikerül is megértem, hogy miről van szó. Ösztönösen teszem a kezem a homlokomra, beletemetve az arcom, hogy én milyen idióta vagyok, de tényleg, hogy nem eshetett le nekem ez eddig, hogy miről beszél. Nem tudom, hogy miért történt ez, furcsa hatással van rám, valószínűleg ha azt mondaná nekem, hogy piros, én arra is valami totál mást értenék, mondjuk hogy zöld és rá is asszociálnék, biztos ami biztos alapon, hogy tuti lejárassam magam. Ostobán elmosolyodom, mert nem tudok hirtelen megszólalni sem, nem hogy levegőt vegyek, vagy hogy egy értelmes mondatot kinyögjek, nem mintha ha ez eddig sikerült volna. De amúgy miért is mosolygok, most biztos azt hiszi, hogy kinevetem, pedig nem. Mondanom kellene valamit, de hát mint mondjak neki, egyrészt olyat nem tudok, aminek értelme lenne ezt már bőven bizonyítottam és másrészt, még ettől is jobban zavarba hozni, nem tudom. Látom, ahogy a táskájára mered, most menjek oda hozzá? Lehet megint odébb áll, nem tudom mit csináljak, így azon a helyen, ahol ácsorgok leguggolok én is, hogy legalább a szemkontaktust fel tudjam venni, csak hogy a lendületem túl nagy és ahelyett, hogy leguggolnék, seggre esem. - Áú. - kiáltok fel, majd azonnal a szám elé kapom a kezem, előbb utóbb valaki rám fog szólni ezekért a dolgokért. Magam alá húzom gyorsan a lábaim, hogy legalább ne fázzak fel, de hát ki tudja, lehet rajtam már ez sem segítene. - Szóval, izé, ne haragudj, komolyan, nem tudom mit mondjak. Úgy értem szeretnék valami igazán okosat mondani, de sajnos jelen pillanatban, mint az bizonyára neked is feltűnt nem igazán megy. És az előbb, nem akartalak kinevetni, komolyan mondom. Csak, csak olyan ösztönös ez nálam vagy nem tudom, már semmit sem tudok, de nem akartalak kinevetni ez biztos. - tartom fel védekezően a kezeimet, bár azt sem tudom, hogy ezt miért csinálom. Mélyet sóhajtok, lehajtom a fejem, aminek következtében a hajam előre esik és eltakarja az arcomat. - Inkább csendben maradok, az lesz a legjobb.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Szer. Feb. 19, 2014 12:10 pm
A szemébe nézek, amikor odalép és rám néz - Hogy érted, hogy ez szokott veled történni? Egy idegen emberrel közös az érdeklődésetek és kábé minden pillantásától és érintésétől zavarba jössz? Mert velem valami ilyesmi történik, hogy tök őszinte legyek! - mondom ismét zavartan és mindeközben próbálom tartani a szemkontaktust. -Adam azért fél, hogy sokat fog látni, mert úgy véli, azáltal, hogy te odakerülsz, miattad majd én is non stop oda fogok járni, érted? - nézek kérdőn rá, majd hátrébb lépek kicsit, mert kissé izzik a levegő, olyan közel volt hozzám és egy óhatatlan pillanatban elveszthetem a fejem. -Ismer engem és ismeri az ízlésemet is... - mondom neki félig háttal állva, utalva arra, hogy Paige pontosan olyan lány, akibe nagyjából negyed óra kell és belezúgok simán. Pedig sosem voltam az a szerelmes típus, vagy hasonló. -Ha én néznélek téged őrültnek az komoly baj lenne, hiszen én is éppen olyan idiótán viselkedem. Ezáltal semmi jogom ítélkezni! - mosolygok halványan és ismét a szemébe nézek. Hatalmas csillogó szemekkel pislog rám és a szeme sarkában kissé összefutnak a nevető ráncok. Tehát ő ezt valahol mókásnak tartja. De jó. -Figyelj, sajnálom, hogy ilyen kínos helyzetbe kerültünk...csak én..nem is tudom...nem tudom mit is mondhatnék Paige! - guggolok le a táskámhoz és az imént eltett üvegből iszom egy kortyot, hátha az lenyugtat, ugyanis a fülemben érzem ahogy dobog a szívem a gyomrom pedig valahol a torkom környékén található jelen pillanatban. Higgadj le Derek. Légy diplomatikus és iszonyatosan nyugodt. Ha ő nem rohan el az imént elhangzottaktól, akkor jobban bírja a zakkant agyú dráma tanárokat, mint hittem. Továbbra is csak guggolok a táskám előtt és kattog az agyam, hogy most mi legyen.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Szer. Feb. 19, 2014 11:51 am
" Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben. "
Némileg megnyugtat, ahogy elmondja, hogy nem kell aggódnom a munka miatt, szóval lassan, de biztosan sikerül is lehiggadnom. - Hogy rá fog unni a fejedre? - kérdezem ostobán, bár most kivételesen tényleg nem értem, hogy hogyan is függ össze a kettő dolog egymással, szóval remélem, hogy majd elmondja, bár az elmúlt percekben nem mintha bármit is felfogtam volna abból, amit nekem mondott, túlságosan bepánikoltam. Lehet ezt is csak félreértettem? Percekig nem szólal meg, csak néz rám, így óhatatlanul is eszembe jut, hogy mégis miért, ezért gyorsan végig nézek magamon, hogy mi az ami ennyire felkeltette az érdeklődését és ha csak nem fedezett fel valami újat, amit én még nem, akkor most már tényleg nem értem. - Oké, azt hiszem tényleg nem értem, de mi az ami ennyire elvonta a figyelmed? - kérdezek ismét, mire kikapja a kezét a kezeim közül, ekkor eszmélek csak fel, hogy mit is művelek. Uramisten, na ha eddig nem gondolt őrültnek, ezek után már megértem ha annak fog. Szorongatom itt, mint egy nem normális. - Nem, nem, te ne haragudj. Én nem is tudom mi ütött belém. - nem tudom eldönteni, hogy közelebb lépjek-e, mert lehetséges, hogy elijesztem és jó messzire elszalad, jelen állás szerint meg is érteném azt hiszem. - Komolyan, én nem szoktam ilyeneket művelni, nem is értem. - nevetek, ahogy hitetlenül széttárom a kezem, tutira megőrültem, ő pedig tutira látja. - Nem is tudom mit mondhatnék, csak ne nézz őrültnek. - most komolyan ezt kértem tőle, hiszen ez lehetetlen, na tessék megint össze vissza beszélek, ennek az egésznek se eleje, se vége. Egy értelmes mondatra képtelen vagyok, szóval veszek egy mély levegőt és bevállalva, hogy esetleg mégis csak elszalad, odalépek hozzá, hogy a szemébe nézve tudjam neki mondani. - Én nem akartalak megbántani, kellemetlen helyzetbe hozni meg aztán végképp nem. Csak, csak.. igen jól érzed, nem fogom tudni értelmesen elmondani, szóval így alakult. Nem tudom miért, de velem mindig ez történik. Mármint nem ez, csak.. na mindegy. - mosolygok rá, mintha ezzel megtudnám menteni az egész helyzetet.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Szer. Feb. 19, 2014 10:16 am
Mosolyogva nézem ahogy...simogatja (?) a kabátomat. Nem nehéz észrevenni, hogy ő is totális zavarban van...látszik az arcán. Aztán hirtelen megragadja a kezem és kétségbeesett szemekkel néz rám. A munkáról beszél, meg ilyesmikről - Héhéhé! Nyugi Paige! - szorítom meg a kezét én is, így talán nem törik el a szorításától -Semmi ilyesmiről nincsen szó. Bízik a döntésemben, tudja, hogy jó munkaerő leszel! - mosolygok rá -Úgyhogy ne törd el kérlek a kezemet! - nézek le a kezünkre mosolyogva. -Nem a munkával kapcsolatban említett meg, hanem úgy érzi, hogy növelni fogom a bevételét, ha felvesz Téged, aminek részben örül, d fél, hogy rá fog unni a fejemre! - nevetek fel kínosan. Igen. Adam olyasmiket mondott, hogy "Bejön a kislány, mi?" meg, hogy "Nem ajánlom, hogy elvond a figyelmét munka közben, lamourozzatok munkaidőn kívül!" és olyasmiket is, hogy "Durván jó fej meg szép lehet, ha máris az ujjai köré csavart haver!" Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal boldogított...hát csoda, hogy tök zavarba jöttem. ÉS az ilyenek miatt miért vagyok ilyen? Na miért? Hát mert tökre igaza van. Itt van ez a lány, ugyanaz érdekli, mint engem, ugyanazt szereti, szép, okosnak is tűnik és humoros, meg kedves. Ó jajj Derek. Szépen beletenyereltél ebbe. Miközben a gondolataim elkalandoznak , akárcsak neki szoktak, csak az arcát nézem, végig fut a tekintetem az minden arcvonásán. Igéző tekintete, kisimult, valószínűleg, selymes bőr, iszonyatosan aranyos kis orr és a szája...hmmm...Jól van Derek térj észhez...rázom meg kicsit a fejem és kihúzom a kezei közül a sajátomat -Ne haragudj! - lépek hátrébb egy kicsit és kissé lesütöm a szemem és azt hiszem jobb ha meg sem szólalok és semmit sem csinálok.Igen... ez lesz a legjobb!
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Kedd Feb. 18, 2014 11:11 pm
Amikor eltűri a hajamat, abba egészen belepirulok, ezt még úgy is tudom, hogy nem látom magam és ha most vak sötét lenne, talán örülnék is neki, de egyrészt nincsen másrészt, amilyen közel jött, valószínűleg még sötétben is látná rajtam, hogy olyan színben pompázom, mint a tengeri rákok. - Akkor most megtisztelve érzem magam, de azért szerintem rajtad jobban mutatott. - mosolyodok el, közben végig simítok a kabáton óvatosan, a szememmel követve a mozdulataim, kissé nagynak bizonyul, de hát nem is az enyém szóval nem kell tökéletesen passzolnia rám. Közben hallgatom, amiket mond nekem, majd egy szóra felkapom a fejem és a tekintetünk újra találkozik. - Hogy rólam? Mégis miket? - nézek rá kérdőn, már érzem is, hogy be fogok pánikolni. Lehet arról van szó, hogy a barátja nem akar felvenni még sem dolgozni, hogy túl fiatal vagyok vagy az a baj, hogy nem vagyok tapasztalt? Pedig én már úgy örültem, hogy dolgozhatok, hogy ki tudom majd fizetni a sulit. - Ugye nem arról beszélt, hogy sem akar felvenni dolgozni? - nézek rá kétségbeesve, mire mond valamit a színészkedésről, csak nem értem tisztán, mivel hogy a földet nézi és így nem tudom, hogy jól értem-e, amit mond. - Nem valóban ennél kínosabb nem is lehetne, de kérlek mond meg a barátodnak, hogy én bármit megcsinálok. - fogom meg a kezeit, kis híján már rángatni is kezdem, hogy rám figyeljen végre majd egy pillanatra megpróbálom megnézni, hogy mi az, amit annyira érdekesnek talál a földön. - Derek kérlek győzd meg, esküszöm, hogy normálisan fogok viselkedni, nem beszélek ostobaságokat, nem nyavalygok, bármit megcsinálok, szófogadó leszek, kedves és aranyos. Tudom, hogy elég fiatal vagyok, de végül is ez talán az előnyömre is válhat és amiatt sem kell aggódni, hogy nincs tapasztalatom, mert komolyan mindent meg fogok tanulni és mindig a legjobb tudásom szerint fogom elvégezni. - szorongatom továbbra is, közben úgy hadarok, hogy még levegőt is elfelejtek venni, de nem tehetek róla, totálisan bepánikoltam. Mihez fogok így kezdeni, ha ez sem jön össze akkor már tényleg csak az alternatív megoldások maradtak, amiket a múltkor kigondoltam. Csak bámulok Derekre, hogy végre mondjon valamit, közben még mindig nem engedem el, olyan mintha a legbiztosabb pontban kapaszkodnék az eddigi életem során.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Kedd Feb. 18, 2014 10:44 pm
elmosolyodom a hallottakon, majd odalépve hozzá a haját a füle mögé simítom. És talán éppen ez a mozdulat az, amit egy diákkal szemben nem csinálhatnék, de olyan szép arca van, ne takarja el semmi, még a selymesen vállára omló haja sem. -ez a kabát még senkin sem állt ennyire jól, mint rajtad. ennek az is lehet az oka, hogy... - suttogok én is, mint az előbb ő -...hogy ezt a kabátot senkinek sem adom csak úgy oda! - mosolygok iszonyatosan cukin. ez a kabát a jellemem része, sosem válok meg tőle és még soha senkinek sem adtam oda. Nem azért mert bunkó vagyok, hanem mert annyira sokat jelent számomra. -Ami a zavartságot illeti, nem Adam miatt jöttem zavarba, hanem amiket mondott...többnyire rólad. - mondom halkan és közelről mélyen a szemébe nézek. -Próbáltam leplezni a dolgot, de úgy fest mégsem vagyok olyan jó színész, mint hittem. - mosolyodom el és ezúttal a cipőm orrát tanulmányozom behatóan. -Ennél kínosabban már úgysem jöhetünk ki ebből a szituációból, nem igaz? Bírom a néha értelmetlen mondataidat. Bárkivel előfordul, hogy csak össze-vissza beszél mindenfélét. - mondom még mindig lesütött szemekkel. Nem merek ránézni, mert ha elveszek ebben a szempárban, komolyan olyan dolgot csinálhatok, amit megbánok.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Kedd Feb. 18, 2014 10:27 pm
- Igazán nem lett volna szükséges. - veszem magamra a kabátját, amit a vállamra terít és megigazítom, majd a kiengedett hajam is kihúzom alóla és elrendezem, aztán ostobán pózolgatni kezdek, mint valami modell. - Legalább jól áll? - nevetek hangosan, ahogy abba hagyom az iménti mozdulataim, nem akarok még ennél is nagyobb hülyét csinálni magamból, bár azt hiszem ehhez már igazán késő. - Őőő, oké, befejeztem. - nevetem el ismét magam, legalább jókedvre derítem, ha már ilyen furcsa dolgokat művelek, aminek a miértjére hiába keresem a választ egyenlőre nem találom. - Azt viszont megállapíthatjuk, hogy nem csak te viselkedsz idiótán hanem én is. - mosolyodok el ahogy ránézek. - És hogy zavarban vagy, azt bevallom, hogy látom, de nem akartam szólni róla, nem akarom, hogy kínosan érezd magad és egyébként.. - kicsit közelebb hajolok és úgy kezdek el suttogni neki. - Én is, de ne áruld el senkinek. - mosolygok majd közbenézek, mintha bárki is figyelne minket, holott nagyon is tisztában vagyok vele, hogy rajtunk kívül senki sincs itt. - Egyébként pedig nem ciki szerintem, bár nem tudom, hogy mit mondott a barátod és akkor azt hiszem valójában ő miatta vagy zavarban és nem is miattam. Tudtam én, hogy túl sokat képzelek magamról. - nevetek fel, amitől ismét visszhangzik itt minden, néha talán vissza kellene magam fognom, azért még sem én vagyok a világ közepe, bár lehetnek. Na jó nem még sem és nem is akarok. - Szóval, figyelj, most megpróbálok valami értelmes mondatot összehozni, bár érzem, hogy nem fog sikerülni, tehát nincs is mint meglepődni. - rázom meg a fejem, amitől egy csomó haj az arcomba esik és fújkálni kezdem őket, mint egy kislány. Ilyeneket művelek ahelyett hogy továbbfűzném a mondatot, bár úgyis tudom nem tudnék okosat mondani erre a valóban különös szituációra.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Kedd Feb. 18, 2014 9:51 pm
Először észre sem vettem, hogy vizes a felsője, de amikor felhívja a figyelmet rá észbe kapok - Ó basszus! Én voltam a szerencsétlen, ne haragudj. Nem is vettem észre...ööö...tessék! - veszem le a bőrdzsekimet és a vállára terítem -Hűvös van, vedd fel, amíg nem tudsz száraz ruhát magadra venni. - mosolygok rá és nem nagyon tudok mit mondani. -Ja igen ezt inkább elteszem, mielőtt még rám borul a másik fele. - veszem el az üveget és lezárva az üveget elrakom. -Sajnálom, hogy ilyen idiótán viselkedem, nem is tudom, hogy mi van velem, tök fura ez az egész. - tördelem a kezem és azt nézem, mintha olyan érdekes lenne rajta - Vagy csak szerintem fura ez a szituáció? Mert én bevallom neked őszintén, totálisan zavarban vagyok! Adam is mondott ezt azt és...ez így már abszolút cikis mi? - húzom el kínosan a számat és óvatosan nézek fel Paige-re, akinek valamiféle huncut mosoly ül az arcán, úgy néz engem. Vajon mit gondolhat? Vagy valami olyasmit, hogy ez a csávó totál idióta és maximálisan elmentek otthonról...vagy...nem is tudom mi lehet a másik alternatíva....Derek, Derek, Derek...nagy bajba fogsz még kerülni....
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Kedd Feb. 18, 2014 9:12 pm
Először azt hittem, hogy nem érti meg a kérdésem, de aztán láthatóan csak ő is elkalandozott vagy a jó ég tudja, de elsőre nem igazán esett le neki, hogy miről is beszélek. Azt hiszen kölcsönösen zavarba ejtjük a másikat, amiből pedig egy beszélgetés helyett valami sületlenség sül ki, bár végül is ez is valami, legalább most már azt is elmondhatom, hogy valaki szóba állt velem és még zavarba is hoztam. Bár lehet, hogy ezt az apró részletet már csak én képzeltem hozzá. Amikor megkérdezi, hogy kérek-e a vizéből, már éppen válaszolni akarok, de akkor gyorsan a kezembe nyomja az üveget, mert megcsörren a telefonja és felkapva azt nekem háttal azonnal el is vonul társalogni. Ezzel persze nem is lett volna semmi probléma, ha én nem lettem volna ismét tehetséges és nem borítottam volna legalább felét magamra, mivel az üveg nyitva volt és a lendülettől, ahogy átadta rám folyt a víz. Mondhatom gyönyörűen festhetek most, bár kínosabb helyzetbe már alig hozhatnám magam, de egy vizes póló versenyt így már tutira megnyernék. Azt hiszem valami olyan dolgot vitathatnak meg, amiben nem értenek egyet, mert ugyan csak foszlányokat kapok el a beszélgetésből, de Derek mintha tiltakozna valami ellen. Mindegy, mert igazából nem tartozik rám. Teszek pár illusztris lépést körben a színpadon az üveggel a kezemben, amíg ő telefonál, teljesen elmerülök még ezekben is, aztán mikor látom, hogy befejezte közelebb sétálok. - Így mindent értek, biztosan jó barátok lehettek. - bólintok rá mosolyogva, ahogy megszólít. - Egyébként pedig érdekelne, mármint nem szeretnék tolakodó lenni, csak kíváncsi vagyok, de ezt lehetséges, hogy már említettem. - gondolkodom el, hogy mondtam már-e ezt neki vagy sem. Na mindegy, valószínűleg most akkor sem jutna eszembe ha gondolom. - Őőő, ezt visszaadom. - nyújtom felé az üveget. - Ne haragudj, de felét sikerült magamra borítanom, de majd kárpótollak érte, nem akartam pazarolni a vized. - mosolygok kicsit zavartan, lássa, hogy nem szándékosan történt a dolog, legfeljebb majd veszek neki egy üveg vizet, bár kétlem, hogy most le harapná a fejem ezért, de biztos, ami biztos.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Kedd Feb. 18, 2014 8:26 pm
Nagyokat pislogok rá -Hogy hol? - nézek értetlenül. Bravo Derek...- Ja...a táskámban...ööö...várjál csak... - guggolok le megint a táskámhoz és belenézek. Ja igen az üveg. Kiveszem és feltartom Paige felé -Ezért indultam el, csak idő közben...öhm...elkalandoztam, mondjuk úgy! - sütöm le a szemem és gyorsan beleiszok a vízbe, mielőtt még megkérdezi, hogy akkor mégis miért nem iszom belőle. Kérsz? - nyújtom felé az üveget.Hirtelen megszólal a telefonom, így gyorsan a kezébe adom az üveget és felveszem -Mit akarsz Adam? Igen még itt. Nem, ne légy idióta. Adam nem. - jövök ismét totálisan zavarba és elfordulok Paige felől, hogy ne lássa az arcomat, ami ismét rákvörösben pompázik és kissé motyogva szólok bele a telefonba - Megbeszélhetnénk ezt később? Vagy soha...? Igen...igen az, de nem...nem lehet...Adam elég legyen. Majd visszahívlak rendben? Tudod, te hogy miért! Na szia! - teszem le kínosan a telefont és pár percig meg sem fordulok. Még egy ekkora szerencsétlent, mint én.Féloldalasan Paige felé fordulok -Ne haragudj...Adam volt....nos ő...ő néhány szempontból nem túl diszkrét. Amúgy rendes fazon, csak nagyon a szíván viseli a dolgaimat és ennek hangot is ad. De ez nyilván nem érdekel....na mindegy. - legyintek zavartan és az arcát fürkészem, hátha le tudok olvasni róla valamit.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Kedd Feb. 18, 2014 8:15 pm
Elmosolyodom, ahogy elkezd beszélni tulajdonképpen csak kapkodom a fejem a szavai után, mert néha teljesen összezavarodok tőle és helyenként az egésznek semmi értelme, de nagyon aranyos. Jó tudni, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki nem áll éppen a helyzet magaslatán. - Nem néztelek sem idiótának, sem melegnek ha erre akarsz kilyukadni. - válaszolom mosolyogva és közelebb lépek, majd leszedem a fejéről a parókát, amiről vagy megfeledkezett vagy ezzel álcázta azt, hogy zavarban van, bár eléggé kiült az arcára szóval nem nagyon sikerült eltitkolni. Minden esetre nem szeretném tovább kínos helyzetbe hozni, így inkább nem is szólok róla egy szót sem. - És ígérem nem fogok elkalandozni, ha te sem fogsz furcsán összerakni mondatokat. - nevetem el magam a kezemben a parókával játszadozva. - És amúgy igen beillenél hippinek, szerintem passzolna hozzád a stílus. Legalábbis kinézetre egész jóképű hippi válna belőled, de hogy belsőre mennyire tudnál azonosulni ezzel az életszemlélettel azt nem tudom. De a Hair nem rossz kezdés. - kacsintok rá, közben azon gondolkozom, hogy vajon mi után is kotorászott a táskájában mivel anélkül állt fel, hogy bármit is magához vett volna. Akaratlanul is összeráncolom a szemöldököm miközben furcsán grimaszolok, ahogy ezen gondolkozom bizonyára eléggé ostobán festhetek, de mire észbe kapok már késő, mivel ismét elkalandoztam. Paige, Paige ebből még bajod lesz. Elmosolyodom, majd ismét megrázom a fejem. - Megkérdezhetem mit kerestél a táskádban? Már nem mintha rám tartozna, csak így kissé fura, de végül is teljesen mindegy, mert azt hiszem ennél ostobábban egyikőnk sem tudna viselkedni. És most ennek a mondatnak megint semmit értelme nem volt. Ha nem nézne ki furcsán biztosan vállba veregetném magam, hogy gratuláljak, amiért állandóan hülyét csinálok magamból. - nevetek, ahogy rápillantok továbbra is a parókával a kezeim közt játszva.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Kedd Feb. 18, 2014 5:02 pm
Ismét felnevetek hangosan és jó kedélyűen, majd mosolyogva megrázom a fejem -Remélem az órákon nem kalandozol majd el a zsenialitásomon! - mosolygok rá. Álmodozó a leányzó és ez nagyon tetszik benne. Két lábbal a földön jár, de mégis sokszor a fellegekben. -Merre jártál az imént? Mert nem itt az biztos! Amúgy csak annyit kérdeztem, hogy hippinek is beillenék nem? Volt időm gyakorolni a Hair turnén Európában. Imádtam. Ez igazán az én világom, az ének és a zene. A musicalek. Na most ez van akit arra ösztökél, hogy melegnek kiáltson ki, de nincs így. Határozottan hetero vagyok, de nem is tudom, hogy ezt miért jelentem be neked, hiszen nem érdekel, meg nincs is közöd hozzá és amúgy sem érdekel...ja ezt már mondtam... - hadarok összevissza, mint valami tinifiú, mikor zavarban van. ez a lány képes zavarba hozni...de kemény. Derek...szedd össze magad. Néha a belső hangom utasítgat...ez vajon normális? Na mindegy is. Újra ránézek és még mindig az idétlen parókában ácsorgok - Öhm...ne nézz idiótának kérlek. Lányos zavaromban össze vissza hadoválok, ha úgy adódik...Jesszus ezt most hangosan kimondtam? Mármint a lányos zavaros részt? És miért kérdezem meg...Na jó...ez már tényleg nagyon cikis kezd lenni. - húzom el a számat inkább gyorsan a táskámhoz guggolok, hogy lehűtsem magam a táskámban lévő vízzel. Mi van veled Derek? Koncentrálj már. Tovább guggolok a táskám mellett...miért nem állok fel? Ja hogy totál vörös valószínűleg a fejem és ez így mát totál égő?! Ó semmi gáz Derek...több is veszett Mohácsnál...Állj fel és mosolyogj, abból nem lehet bajod...vagy igen? Ajj kuss legyen! Szólok magamra. Még jó, hogy nem hangosan. Felállok és óvatos mosolyra húzom a szám -Hol is tartottunk? -terelem el a kínos szitut más irányba.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Hétf. Feb. 17, 2014 11:31 pm
Amikor telefonálni és beszélni kezd a vonal túlsó végén lévő pasassal, csak kérdően nézek rá, mert a fele beszélgetést nem értem, de lehet jobb is, csak hát az a baj, hogy mivel kíváncsi vagyok így érdekelne. Nem nagyon marad azonban időm ezen elmélkedni, ugyanis valamit kérdez, amire automatikusan bólogatni kezdek, holott az sem tudom miről van szó, szóval ha később elmondja, hogy mire is bólogattam, akkor annak nagyon fogok örülni, bár ha kiderül, hogy valami idiótaságra akkor..na jó biztosan nem erről van szó. Bár nem nyugtat meg amikor egy pillanatra totál furcsán viselkedik ő is és csak úgy kinyomja a telefont a semmiből elköszönve, holott még a vonal túlsó végén beszéltek neki. Nem értettem, hogy mit, csak hallottam, de mivel közli, hogy holnap 3-ra mehetünk, nagyon megörülök neki. - Jaj ez annyira jó, nagyon hálás vagyok Derek! Komolyan! - mondom, már mutogatok is hevesen, ezzel próbálnám kifejezni a köszönetem és amilyen furcsán viselkedek tőlem már ez sem meglepő. - Mondtam állok rendelkezésedre. - hajolok meg egy picit biccentve feléje, hogy jelezzem valóban komolyan gondoltam a dolgot. Már éppen meg akarok szólalni, amikor rögtönzött előadással örvendeztet meg, még hozzá nem is akármiből idéz, hanem a Hair-ből. Csodáló pillantásokkal nézem végig, ahogy előadja ezt az egészet, valóban nagyon profi és látszik rajta, hogy tényleg ért hozzá és nagyon szereti. Csak bámulok rá ismét belemerülve a gondolatokba, amikor hallom, hogy feltesz egy kérdést, ezért gyorsan megrázom a fejem. Kezd kínossá válni, hogy a reakcióidőm a nullával egyenlő. - Hogy mi? - kérdezek rá, hiszen nem értettem a kérdést, ezért gyorsan rávágok egy igent, abból bajom nem lehet, vagyis remélem, csak hát elnevetem magam, amivel elárulom, hogy nem tudom, hogy mit kérdezett. - Na jó bevallom, hogy nem tudom mit kérdeztél. Csak elkalandoztam, nagyon ügyes vagy, szóval érted, öröm nézni, amit csinálsz. - nézek rá elismerően és őszinte pillantással.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Hétf. Feb. 17, 2014 10:50 pm
Figyelem, ahogy elbambul...néha megingatom a kezem az arca előtt, de nem reagál, majd pár pillanat múlva feleszmél és válaszol az "ajánlatra". - Szuper remek. Akkor várj! Fel is hívom Adamet! - veszem elő a telefonomat és tárcsázni kezdek - Hello haver! Emlékszel, a múltkor mondtad, hogy keresel egy talpra esett, csinos, megbízható, kedves arcú és jó humorú kolleginát. Na...én megtaláltam neked ezt a munkaerőt! Igen, igen...igen az! De még mennyire! - nevetek fel és közben oda-oda pillantok mosolyogva Paige-re - Egy diákom.Paige. Paige..öööö...Paige de Lauro. Tudod hogy szar a névmemóriám! Igen, ahogy mondod haver! Holnap? Öhm, szerintem megfelel a holnap... - nézek kérdőn Paige-re, aki bőszen bólogat. - Igen azt mondja, oké a holnap. Igen elkísérem. Nem...nem félre érted mi nem...Adam! Dugulj el! - jövök egy pillanatra zavarba és próbálom letenni a telefont, mielőtt kínos lenne a szitu. A srác még nagyban beszél nekem én meg...- Holnap látjuk egymást !Szevassz! - nyomom le a telefont, majd Paige felé fordulok és mosolygok. -Holnap 3-ra vár minket a bárban. Szinte nyert ügyed van. - biccentek neki elismerően. -Annak amúgy örülök, ha bejársz órára, el is várom minden diákomtól. A szívesség meg...hát majd meglátjuk! De szavadon foglak! - kacsintok rá, majd gondolok egyet és hirtelen felindulásból elkezdem énekelni a Hair musicalből az I got life című dalt. Kicsit hippi....elkezdek össze vissza táncolni, mint a filmben csinálják a hippik. A takarásban meglátok egy hosszú parókát, amit gyorsan magamra is kapok és úgy énekelek tovább. Bolond vagyok és lezser,/ Ezer kincset ér a bájam, haver! /Ez így merész, de ne félts,/ Nem élhetnék másképp! - énekelem totál beleélve magam a szerepbe és a szöveg közben Paigre kacsintok vagy mosolygok, van hogy meg is pörgetem kicsit. Mikor befejezem a dalt csak vigyorogva nézek fel rá, hiszen valahol a színpadon fekve értem véget. - Na? Elmegyek hippinek is? - nevetek fel és várom a reakcióját a produkcióra.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Hétf. Feb. 17, 2014 10:03 pm
- Szerintem egészen jól beillenél hippinek, ha a bőrkabátot lecserélnéd trapéznacira. - mosolyodok el, ahogy elképzelem, valójában tényleg passzolna hozzá a hippi kinézet, bár ő láthatóan nem preferálja ezt a stílust. Nyilván nem jöttek be neki a 70-es évek annyira, mint a 80-asok, mindenkinek más az ízlése. Amikor Spielbergről szót ejt óhatatlanul is nevetnem kell, azt hiszem most már annyit beszélgettünk róla, hogy éppen ideje lenne hogy találkozzak vele. Biztos vagyok benne, hogy olyan szöveget odakanyarítanék, hogy még ő is dobna egy hátast. Na jó valójában nem hiszem. Ostobán mosolygok a gondolataimon, miközben elfelejtek megszólalni, hát ennyi eszem is csak nekem lehet, segítséget is kérek meg minden, erre még válaszolni se válaszolok. - Szóval izé, ne haragudj, csak elkalandoztam. Tehát, igen nagyon - nagyon örülnék ha segítenél, bármit elvállalok, ha pultos munkára van kereslet akkor azt is. Szóval hálás lennék ha szólnál egy - két szót az érdekemben, kérj érte cserébe bármit megteszem. És komolyan beszélek, nem szoktam ígérgetni feleslegesen. - nevetek, ahogy ránézek, annyira jó lenne, ha valóban összejönne ez a munka, égetően szükségem lenne a pénzre és már mindenféle alternatív ötletek megfordultak a fejemben, bár azok nem éppen ilyen hálás dolgok voltak. - Na szóval kedves Mr. LA. Ha segítesz nekem ígérem, hogy rendes diák módjára én is segíteni fogok, azaz mindig be fogok járni az óráidra, persze nem mintha lógni akartam volna. A dráma órákat, azokat soha. De ahogy említettem, ha szeretnél valamit csak kérj nyugodtan, jövök neked eggyel. Ha szeretnéd varrok neked új ruhát, ígérem nem fogok hippit csinálni belőled. - teszem az egyik kezem a magasba a másikat meg a szívemre, mint aki éppen eskütételre készülődik. Bár nem tudom, hogy az eskütételek közben mennyire szoktak fülig érő szájjal mosolyogni, mint ahogy most én. No se baj azt mondta pozitív véleménnyel van rólam és mi más is lehetne pozitívabb, mint egy jóleső mosoly. Én pedig amúgy is folyton mosolygok.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Hétf. Feb. 17, 2014 6:08 pm
Megmosolyogja a történetemet...na szép...de én is mosolygok az egészen. Így visszagondolva kissé röhejes is ez az egész. - Hogy én hippi? Farsangon voltam egyszer...viccesen is néztem ki hosszú hajjal, kendővel a fejemen! - nevetek fel hangosan és kedvesen nézek a szemébe. - Csak a motorommal vagyok így...mármint, hogy elnevezzem. A többi tárgy nem áll ennyire közel a szívemhez, mint a motorom. Az életem mondhatni! - mosolygok és nosztalgikus hangulat fog el és a gondolataimba férkőznek a régi emlékek. Aztán ráemelem ismét a tekintetemet és hallom, ahogy a szüleiről beszél. Látom rajta, hogy mennyire bántja ez a dolog, ami a családjával kapcsolatos. Nem igazán tudnék erre semmi okosat mondani, hiszen én valóban szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennyire támogattak engem a szüleim. És bár bennem is van irányukba egy törés, mégsem akkora, mint Paige-nek. Közelebb lépek hozzá és kedvesen megsimítom a karját, némileg biztatásként, hogy minden rendbe jön egyszer. - Spielberg zseniális! - váltok témát - Ha jók lesztek talán elhívom egy előadás erejéig! Ha ismered, akkor legalább régi ismerősként köszönthetitek egymást, ha meg nem, akkor így jártál! - mosolygok rá, majd felfigyelek, amikor valami szívességet kér. - Persze, hallgatlak Paige! - biccentek egy aprót és végighallgatom amit mondd. Kis ideig eltűnődöm, hogy tudok-e bármit is. - Hát nem tudom, hogy mennyire vagy pultosnak való, de ahol lakom, ott van a ház mellett egy kocsma vagy bár, vagy ahogy hívni akarod. Szerencsére egy kulturált hely és a tulaj egy iszonyatosan jó fej ember. És oda, ha jól tudom keresnek valakit. Nyilván nem egy álom meló, de szerintem egy ideig megteszi, ha gondolod beszélhetek Adammel! Ő a tulajdonos! - mondom neki mosolyogva és a z arcomról tükröződik, hogy igazat mondok a hellyel kapcsolatban. Aztán, a továbbiakban nyitva tartom a szemem, hátha valami hozzád közelebb állót is találok! Ha nem tetszik, akkor pedig még inkább nézelődöm! - mondom higgadtan, hiszen ez tényleg nem az a meló, amit bárki szívesen végezne.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Pént. Feb. 14, 2014 12:40 pm
Hagosan felnevetek, ahogy meséli az élményeit, ezek szerint valóban jó sokat eshetett motorozás közben. Most ahogy így magam elé képzelem ezeket a jeleneteket, valóban komikus hangulat fog el, szívesen megnéztem volna, ahogy a motorja alól kimászva bevonszolja magát a kórházba és egy ilyen szöveggel előadja magát. No persze ezt nem rossz indulatból, csak úgy azért, mert érdekel, mert kíváncsi természet vagyok és a színházban mi az, ami jobban is inspirálhatna, mint az élet magától adódó, természetes úton kialakított helyzetei. - Ne haragudj, nem kinevetni akartalak, csak elképzeltem a jelenetet, igazán nem is tudom, hogy fogalmazzak, hogy milyen lehetett. Bohó, azt hiszem. Lehet, hogy titokban hippi vagy? - nézek rá kérdően, ahogy elmosolyodom, kedvelem a hippiket amúgy is. - Szóval Faye, hát nagyon aranyos, hogy nevet adtál a motorodnak, illik is rá. Én is mindig elnevezem a tárgyaimat, a varrógépemet például Lucy-nak hívják. Mondanám, hogy hozzunk össze nekik egy találkozót, hátha összebarátkoznak, de attól tartok egy varrógép és egy motor nem sok mindenről tudna társalogni, valamit Lucy kissé nehezen mozgatható. - nevetek, el sem hiszem, hogy megint ilyen sületlenségeket hordtam össze, de ez azért van, mert amikor jó társaságba kerülök, akkor nem szoktam azon gondolkodni, hogy miket bezsélek. Jó amúgy sem, de pl. az igazgató úrral biztos nem beszélhetnék így. - Egyébként szerencsés vagy, mármint, hogy a szüleid vagyis, hogy apukád szerette a színházat és hogy ilyen remek helyeken, remek emberektől tanulhattál. Ez valóban nagyon jó, de figyelmeztetlek, hogy Spielberg az eltitkolt rokonom, szóval ha kiszúrom, hogy valamit nem úgy csinálsz, ahogy ő tanította, akkor beárullak. Nem, nem, természetesen nem az eltitkolt rokonom és nem is árulnálak be. Na jó, de. - nevetek fel, most már biztos nem tudja majd eldönteni, hogy melyik verzió az igaz, de annyi baj legyen. - Az én szüleimet tekintve pedig hát.. így alakult. - húzom el a számat, de végül mosoly lesz belőle. - És apropó ha már itt tartunk és nem vagyok pofátlan kérhetnék egy kis segítséget vagy inkább információ nyújtást tőled? - nézek rá, hogy remélem nem gondolja azt, hogy már az első alkalommal ajtóstól rontok a házba, bár ez egyébként jellemző rám. - Szóval tudod a szüleim nem támogatnak ezt már mondtam. Esetleg nem tudsz valami hétvégi munkát vagy esti melót, itt a közelben? Kellene a pénz, hogy ki tudjam fizetni a sulit, mert hát ingyen nem fognak engem oktatni, arról nem is beszélve, hogy néha ha nem túl nagy tragédia a világnak, de ennék is valamit. Most még van egy kis megtakarított pénzem, de az nem fog örökké tartani. - mosolyodok el kissé kínosan, nem szokásom ilyenekről beszélni, de mivel valóban nem ismerek itt senkit, hát kitől kérjek ez ügyben tanácsot, így csak kedvesen megrebegtetem a szempilláim, ez talán beválik és segíteni fog majd nekem.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Hétf. Feb. 10, 2014 3:31 pm
Keresztbe tett karral állok és mosolyogva hallgatom ahogy mondja, mondja és mondja. Hogy bír egy ember ennyit beszélni? De mégis annyira jó, hogy ilyen közlékeny. Ez a színházi világban nagyon is az előnyére válik majd. -Mr. LA? Ez jó! - nevetem el magam -Tehát borultál!Ismerős! Ne tudd meg én mennyit estem...nincs olyan csontom, ami ne lett volna méég törött, vagy olyan szalagom, ami ne szakadt volna el. És ezt komolyan mondom. Visszajáró vendég voltam a kórházban. Már úgy fogadtak: "Na Derek! Ezúttal lábat vagy kart gipszelünk? Sokszor már magamtól keltem fel a motorom alól és sétáltam be, hogy " Melyik gipszelőbe mehetek?" - mondom mosolyogva - Könyörögtek, hogy hagyjam abba, de egyszerűen lehetetlennek tartottam, hogy e nélkül éljek. Sok éves szerelem ez már. És Faye! - nevetek fel, majd amikor értetlenül néz rám kapcsolok - Tudod...akit megsimogattál és közelebbről megvizsgáltál! Na ő Faye! És szereti a kedves, csinos, motor és színházmániás lányokat! Kifejezetten imádja őket! Amúgy 20 éves koromban vettem. Persze azóta kicsit alakítgattam rajta, de ő az akitől sosem válnék meg. - mosolygok. - Ez a szituációs játékból kialakult színházszeretet pedig nagyszerű! De tényleg. Nekem nagyon nagy szerencsém volt. Apámtól örököltem ezt a szenvedélyt is. Ő ültetett be először a színházba. El sem hinnéd, de a Muzsika hangjára volt jegyünk...12 éves lehettem. Elvarázsolt, de komolyan. Persze sokáig az osztálytársaim cikiztek emiatt, de nem érdekelt. Tudtam, hogy ez lesz az életem és kitartottam a céljaim mellett. Tényleg mázli, hogy a szüleim, vagyis mint utóbb kiderült a nevelő szüleim ennyire támogattak ebben az egészben. Meglepő módon még a motorozásban is. - mosolygok, ahogy belegondolok, hogy mennyi támogatást kaptam tőlük - Beírattak Konziba. Nem tudom Tom Hanks és Steven Spielberg neve mondd e valamit neked, de fantasztikus tanáraim voltak! - nevetek, hiszen evidens, hogy az ő nevüket mindenki ismeri - Szóval mindent tőlük tanultam. Aztán Ddráma szakra iratkoztam be később meg tanári szakra. Nem rég végeztem csak az egyetemen, de időközben játszottam természetesen színházban, így ott is faragtak még belőlem. És most itt vagyok! - tárom szét a karomat olyan "meglátjuk mi lesz ebből" stílusban. Lehet, hogy Ti fogtok engem tanítani. Viszont nagyon örülök, hogy van itt olyan, akit ez komolyan érdekel. Kevés az ilyen ember. És előítélet lenne azt mondani, hogy Téged azért, mert nő vagy. Ugyanannyira előítélet, mintha azt mondják, hogy egy nő nem versenyezhet..hát már hogy a fenébe ne tehetné?! Mély tisztelője vagyok a női nemnek! És ezt ne értsd félre, nem úgy értem, ahogy rengeteg férfitársam, hanem, hogy igenis bebizonyítjátok, hogy képesek vagytok arra, amire egy férfi is..hogy nincs olyan, hogy gyengébbik nem. Dícséretes! - biccentek elismerően és mosolygok rá. - ami pedig a szüleidet illeti. Nem fogok nagy litániákat hangoztatni, hogy minden rendbe jön, mert honnan is tudhatnám. De egyszer büszkék lesznek Rád! Majd, ha Times-on mosolyogsz egy Broadway darab plakátjáról. - mondom bíztatóan - És amúgy is...ebben a világban mindenki egy kicsit őrült, ezt sose felejtsd el! És miért szólnék, hogy elég lesz, ha nem elég. Meg kell, hogy ismerjük egymást, nem? Sosem ártanak az új emberek. Én legalábbis szeretem megismerni az embereket, pláne, ha láthatólag van közös érdeklődési kör! Úgyhogy igen. Megvan a véleményem rólad. De eddig csupa pozitívummal van tele! - mosolygok nagyon kedvesen rá
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Vas. Feb. 09, 2014 6:20 pm
- Én is nagyon örülök, kedves Mr. LA, azaz Derek! - válaszolom mosolyogva, miközben egy apró mozdulattal még meg is hajolok, mint ahogy előadás közben a királykisasszonyok szoktak. Bár jelen pillanatban nem én vagyok Júlia és ő sem Rómeó, mégis ez már valahogyan ösztönösen jön belőlem, szóval ha akarnám se igazán tudnám visszatartani és őszintén szólva nem is szeretném, ez Paige De Lauro jelleméhez hozzátartozik és mivel nem áll szándékomban véka alá rejteni az egyéniségem, így semmit sem fogok eltitkolni. Amikor kimondja, hogy a motorversenyzés a szenvedélye, arra felkapom a fejem, ezek szerint nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen furcsa hobbival van megáldva, bár nála ez egyáltalán nem furcsa, velem szemben is csak azért gyártanak e téren előítéleteket, mert nő vagyok. Pedig a nők is, igenis képesek érvényesülni az autó és motorsportokban, elég megnéznünk például Danica Patrick-ot, aki ez egyik legelismertebb név a tengerentúlon autósportokban és nő. - Autóversenyző, motorversenyző, amit csak akarsz. - nevetem el magam, ahogy felrémlenek bennem az első gokartos élményeim, hiszen azzal a merészséggel, amivel már akkor is rendelkeztem, mindenkinek felállítottam a nem létező szőrt a hátán, jól tudták ugyanis, hogy ebből - utóbb, de baj lesz. - A száguldás, a sebesség, ahogy te is fogalmazol, úristen varázslatos, amikor felpörög benned az adrenalin és csak nyomod a gázt, közben pedig azt sem tudod, hogy mi fog történni a következő pillanatban, de nincs időd félni, nincs időd ezen gondolkozni, mert te akarsz a legjobb lenni.Csodálom az autó-motorsport versenyzőket, és bár erősen élt bennem a hit, hogy valahol ott lakozik bennem egy Valentino Rossi, azt hiszem a múltkori eset után rá kellett jönnöm, hogy talán ésszel kellene vezetnem, sajnos vagy nem a szenvedélyem erősebb, de talán egy fával összetalálkozni nem lett volna túl szerencsés. - húzom el a számat kínosan, most biztos tiszta idiótának gondol, amiért itt áradozok ezekről, közben meg kiderül, hogy nem is értek annyira a vezetéshez. - Viszont, akkor tied a motor, amelyik itt szokott állni az udvarban, ugye? Nagyon szép, a múltkor bevallom, hogy közelebb merészkedtem hozzá, hogy megcsodáljam, remélem nem bánod, csak tudod, ha valami megtetszik, akkor szeretem közelebbről is megnézni magamnak. Esküszöm, hogy nem piszkáltam, na jó talán egy kicsit megsimogattam, de semmi baja nem lett. - nézek rá mosolyogva, most már tutira meg van a véleménye rólam, lehet még le is kiabálja a hajam, mert hozzá mertem érni a motorjához, de mivel valóban nagyon szép volt, így azt hiszem vállalom érte a következményeket. - Ne haragudj, most biztos azt gondolod, hogy őrült vagyok, de nincs így, tényleg. Egyébként pedig én ennek köszönhetem, hogy rátaláltam a színházra és magára a színészet művészetére. Kicsiként ugyanis eléggé, hogy is mondjam problémás voltam, kissé hiperaktív és a szüleim és pedagógusaim nem igazán tudták eltalálni, hogy mivel lehetne engem lekötni és nagyon sok dolgot kipróbáltattak velem, persze egyik sem tetszett. - nevetem el ismételtem magam, ahogy mesélem neki az eseményeket, jó valaki olyannal is beszélgetni, aki megérti a színház felé irányuló szenvedélyemet, mert eddig nem igazán találkoztam ilyen emberekkel és ez most nagyon jó érzés. - Apának volt egy ismerőse, aki egy gokart pályát üzemeltetett és végül ott azért úgy tűnt, hogy le is tudom magam kötni, rengeteget jártam, mert nagyon élveztem, csak, hogy nem igazán volt bennem már akkor sem kontroll, egyszer estem egy hatalmasat és eltörött a lábam, ezért pedig be kellett feküdnöm a kórházba. Nos ez ott azt hiszem mindenkinek rémálom volt, mivel nem bírtam ki 1 percig sem, hogy ne csináljak valamit, vagy hogy ne beszéljek, így a kezelőorvos egyszer kitalálta, hogy mi lenne ha szituációs játékokat játszanánk. Onnantól kezdve viszont mindennap ezt csináltunk és rájöttem ez az, amiben igazán ki tudok teljesedni, később kezdtem csak el varrogatni és tervezni, de azt is nagyon szeretem. És ha nem szabhatom át a jelmezeket az sem baj, majd megmaradok ezeknél. - fogom meg a ruhámat, hiszen ezt is a két kezemmel készítettem el. - Később beiratkoztam egy színjátszókörbe, majd aztán végül bevettek a társulatba is, mert az igazgató szerint tehetséges vagyok, hogy ez igaz-e, majd kiderül. Csak tudod az volt a baj, hogy a szüleim azt szerették volna, ha ez megmarad hobbinak és a családi hagyományokat követve én is orvos leszek. - forgatom meg a szemem egy pillanatra, ahogy ezen tény eszembe jut. - Talán mondanom sem kell, hogy vita vita hátán, végül pedig elköltöztem. Először a barátnőmnél laktam, de miután semmi pénzt nem tudtam nekik fizetni így el kellett mennem, szóval az utóbbi időszakban, a színház egyik öltözőjében laktam, ahová jártam játszani. - mesélem, bár itt egy kicsit elszomorodom, na nem azért mert szerettem volna, csak a szüleim mégis csak a szüleim, még sem érdekelte őket még az sem, hogy ideutazom, nem támogatnak, mert szerintük a színészet haszontalan munka és csak a naplopóknak való. - Na mindegy, a színház igazgató intézte el, hogy idejárhassak, ezért kerültem ide, de még csak pár hete vagyok itt szóval egyenlőre ismerkedési fázisban vagyok ezzel az egész mindenséggel. És azt hiszem ismét sokat fecsegtem, bizonyára nem is voltál kíváncsi az élettörténetemre. Ne haragudj, mondtam szólnod kellett volna, hogy: " Oké Paige, elég lesz! " - használom mosolyogva az idézőjeleket és lehet, hogy nem tart majd teljesen normálisnak, de azért ettől függetlenül azt hiszem, hogy jó kapcsolat alakulhat ki közöttünk a későbbiekben.
Mosolyogva hallgatom végig - Nos ez az időjárás nekem sem igazán kedvező. Los Angeles nem a teleiről híres! - nevetem el magam - De majd csak hozzá szokunk! Amúgy nagyon örülök, hogy megismerhetlek Paige! A könyvet forgasd, használd én is ebből tanultam meg Rómeót! - mosolygok rá, majd amikor a motorokról és a színházról kezd beszélni ámulattal hallgatom - Nem mondod, hogy motorversenyzőnek készültél. Én az is lettem! Imádom...a száguldás, a szél, a sebesség...mámorító! - mondom totális beleéléssel - Ami a színházat illeti totálisan igazad van. Teljesen más, mint a filmezés. Volt szerencsém mindkettőt kipróbálni, de fényévekre vannak egymástól. A színház az igazi művészet..az érzelmek tárháza. Varázslatos világ, ez nem kétség. A filmezés az teljesen más. Persze oda is kell a művészi érzék, a talpraesettség, de valóban, ott mindig van egy következő esélye az embernek, a színpadon improvizálnia kell a művésznek, ha elront valamit. És én ezt fogom megpróbálni átadni nektek. Hogy hogyan improvizáljatok. Rengeteg gyakorlatot terveztem a tanévre. Mert egy színésznek ezt az egyik legfontosabb, hogy megtanulja. De ezzel nyilván tisztában vagy! - hadarom gyorsan, mert nagyon beleéltem magam a dologba - És örülök, hogy jár olyan diák is ide, aki már valamennyit ért a szakmához. Megoszthatod majd adott alkalommal a tapasztalataidat a többiekkel, ez mindenképpen fontos lenne! - mosolygok bíztatóan - A jelmezekkel kapcsolatban nem velem kell egyeztetned. Ha az év végi vizsgához szeretnél segétkezni, akkor majd beszélek a tervezővel, hogy kapni fog egy jobb kezet. Persze csak ha az idődbe és úgy minden dolgod közé befér. Ha nem, akkor nem fontos! - mondom izgatottan. Olyan jó érzés erről beszélgetni olyannal, akit szintén annyira elvarázsol ez a hely, mint engem.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Csüt. Feb. 06, 2014 10:27 pm
- Na jó, tudom, hogy totál égő volt a bemutatkozásom, de sajnos erre sosem tudok eléggé felkészülni. - nevetek, ahogy elveszem az anyagokat és hálás pillantással köszönöm meg neki. - Szóval, kedves Derek, igen Júlia és tényleg nem először találkozom vele, fejből tudom ez egészet, még Rómeó szövegkönyvét is. - mosolyodom el, ahogy ismét felrémlenek bennem a régi időkből a szép emlékek. - Az egyik kedvenc szerepem és talán nem vagyok annyira béna sem, ha rám merték bízni. Azt hiszem ha mondhatok ilyet, büszke is vagyok magamra emiatt. - folytatom, kezdem úgy érezni, hogy meseestet fogok tartani és idő nap előtt megunja a mondandómat. - Ha úgy érzed, hogy sokat fecsegnék, akkor nyugodtan szólj rám, hajlamos vagyok bárkit túl beszélni. - nézek rá, majd elkezdem mondani, azt amit általában mindenkinek elszoktam mondani. - Szóval Paige vagyok, de ezt már tudod. Miami-ból jöttem és ami azt illeti egy kicsit még hozzá kell szoknom az itteni időjáráshoz, mert ott mindig meleg van süt a nap és hát itt... totál kiszámíthatatlan minden. - most már teljesen beleélem magam a mesélésbe és erősen gesztikulálva és mutogatva folytatom. - Egész életemben színészkedni akartam, vagyis azt hiszem, na jó talán egy ideig jobban szerettem volna autóversenyző lenni. - nevetek fel, ahogy visszagondolok a gokartos élményeimre és arra a sok száguldozásra, amit rajtam kívül senki sem élvezett. - Már egy ideje játszottam Miami-ban egy színházban és az ottani igazgató javasolta, hogy jöjjek ide tanulni, mert hát én hozzájuk képest mégis csak amatőr voltam. De szerintem igazából zavarta őket, hogy át akarom szabni a jelmezeket. - nevetem el ismét magam, ami visszhangzik az egész térben, ezért gyorsan a szám elé kapom a kezem. - Bocsánat. Tudom mit gondolsz, egy autóversenyzőnek készülő színészpalánta aki ruhákat szab át. Nem valójában nem. Én mindig is a színházra vágytam, úgy igazán, csak a szüleim sosem támogattak, ezért elköltöztem otthonról. Nem értik meg a vágyaimat, nem értik meg a szeretetem a színház felé. Mert hogy én csak ott szeretnék játszani, szerintem az az igazi színészet, nem a kamráknak bájologni. Ne érts félre, bizonyára a filmezésben is van valami szépség, de amikor kiállsz a színpadra, akkor mindent bele kell adnod vagy megcsinálod vagy nem. Itt ha valamit elrontasz nincs lehetőség, hogy bekiabáld: " Oké, fiúk, elrontottam, vegyük fel újra! " És persze a színházban ott állni az emberek előtt, akik csillogó szemekkel néznek rád, az valami csodálatos és amikor a végén megtapsolnak, az... el sem tudom mondani milyen érzés. - mondom lelkesen, már már levegőt is elfelejtek venni közben. - Ez a kapcsolat igazi, eredeti, valós, ott vagytok szemtől szemben, de a filmezésnél csak egy képet látsz. Lehet, hogy sokan nem értenek velem egyet, de én akkor is így gondolom. Kiállni a kamerák elé kihívás, fellépni a színpadra ennél sokkal több. - mosolyodom el, ahogy ráemelem a tekintetem remélve, hogy semmit nem hagytam ki és kielégítette a válaszom.
Hangosan felnevetek, ahogy próbál magyarázkodni - Nagyon örülök Paige! És semmi gond! Tegezz bátran, valóban nem vagyok olyan öreg, hogy a diákjaim magázzanak! - mosolyodom el - Amúgy is felajánlottam volna, de így akkor egyszerűbb! - mosolygok továbbra is, majd leguggolok a cuccaimhoz. Hallgatom ahogy mondja a sorokat..lenyűgöző a tehetsége. Bár csak egy-két sort mondd el, így is lerí, hogy érti a dolgát - Nagyon jó! Ez most tökéletes volt! Gondolom nem először találkozol a darabbal! Kitalálom: Júlia! - tippelek és szinte biztos vagyok benne, hogy igazam van. Kiveszek a táskámból egy lefűzős mappát, amiben a darab is benne van - Tessék! ebben benne van,, hogy mit hogyan kell! Mármint a darabban, hova tedd a hangsúlyt, milyen érzelmek tükröződjenek a hangodból! Van hozzá egy lemez is, ahol megmutatják! - adom a CD-t is oda neki. Ígéretes tehetségnek tűnik. Felkeltette az érdeklődésemet. Örülök, hogy a diákok ebben az iskolában még érdeklődnek a színház iránt és nem csak a mozi meg az internet a legfontosabb számukra, hanem a kultúra is fontos helyet foglal el az életükben. Paige-re emelem a tekintetemet - Szóval? Mit lehet tudni Önről Lady Capulet? - mosolygok kedvesen.
Vendég Vendég
Tárgy: Re: Színpad ♥ Csüt. Feb. 06, 2014 8:29 pm
Már éppen folytatni akarnám a jól ismert idézetsort, amikor arra leszek figyelmes, hogy valaki elkezd tapsolni, úgy tűnik nem figyeltem meg elég jól és mégis csak tartózkodott itt valaki? Reagálni sincs időm, amikor egyik percről a másikra felpattan mellém a színpadra és elismétli a mondatot, az ő szájából valahogy tényleg sokkal szebben hangzik. Úgy tűnik kijöttem a gyakorlatból, vagy legalábbis a Júlia szerepből. - Paige, Paige De Lauro. - fogadom el mosolyogva a kéznyújtását. - Bizonyára te vagy a drámatanár, hiszen csak az tudja ilyen szépen elmondani ezeket a sorokat, aki ért is hozzá. - fűzöm tovább a mondataimat, amikor leeseik, hogy simán letegeztem, ami nem illik, de hát olyan fiatal, mindenesetre, hogy megadjam a kellő tiszteletet gyorsan kijavítom magam. - Ne haragudj, izé, ne haragudjon, nem állt szándékomban letegezni, csak hát Ön nagyon fiatal. Mármint ez nem baj, csak érti, ez olyan.. na jó mindegy hagyjuk, ebből már úgy sem keveredem ki jól. - nevetem el magam, mert hát kezdem úgy érezni, hogy ez kínos lesz, ezért gyorsan, hogy kivágjam magam, megismétlem az előző idézet folytatását. - S ha nem teszed: csak esküdj kedvesemmé, s majd én nem leszek Capulet tovább! - pillantok rá remélve, hogy ezúttal nem baltáztam el semmit sem, hiszen annyit játszottam a színházban, nem lehet, hogy elfelejtsem, amit eddig tanultam.
Jó néhány napja nem jártam már az iskolában. Elég sok intézni valóm volt az iskolával és a lakással kapcsolatban. De máig volt a határidő, hogy a tantervet leadjam az igazgatónak. Kicsit idegesen indultam el otthonról. Még sosem csináltam ilyen, nem is igazán tudom, hogy hogyan kell csinálni. Mielőtt az igazgatóhoz mennék, kicsit ki kell kapcsolnom, le kell nyugodnom, ezért egyetlen hely lehet az, ahol mindezt megtehetem..a színpadhoz. ahol mindig otthon érzem magam, ahol önmagam lehetek. Belépek a hatalmas mappával a kezemben...meglátok egy lányt a színpadon és figyelem, ahogy előadja a mondatát. Tapsolva megyek közelebb és közben mosolygok - Nagyon jó! Nagyon ügyes, csak figyelj a hangsúlyodra! Nem mindegy melyik szót nyomod meg! - nézek fel rá mosolyogva és a színpad szélére leteszem a mappámat, majd fölpattanok mellé - Jó hogy drámaiságot viszel bele, de azt se túlozd el! Ne utasítás legyen, hanem egyfajta kérés. Nyilván utasítod, de kedvesen szerelmesen! "Tagadd meg atyád és dobd el neved!" Valahogy így! - mutatom meg neki a helyes hangsúlyt majd kapcsolok, hogy durván beletrappoltam a magánszférájába - ne haragudj! Derek vagyok! Derek Scott! - nyújtok kezet neki mosolyogva.
Üdvözöllek itt Grandview-ban, a szigeten ahol semmi sem az aminek látszik. Természetfeletti lények járják be a mi kis világunkat, kevesen törőde az ártatlanok életével. Gyilkosságok, szerelmek, fájdalmak és minden ami egy élettel jár. Kezdetben a természetfelettiek meghúzodtak egy igen régi iskolában, de mára már annyian vannak, hogy ez lehetetlen. Persze itt nem csak természetfelettiek léteznek. Van itt egy másik iskola is, az Art Center művészeti iskola, ahol sok diák megcsillogtathatja a tehetségét. Természetesen nekik is megvan a maga problémájuk. Gyere csatlakozz hozzánk és érezd nagyon jól magad!